De Thermen Nijmegen herhaalt de aanbeveling

Handdoeken aan kapstok

Pagina inhoud

De Thermen Nijmegen herhaalt de aanbeveling aan alle gasten om onderstaande adviezen van het RIVM op te volgen.

Er gaan berichten over het internet, dat een regelmatig bezoek aan de sauna het coronavirus doet verdwijnen. Dat zou goed kunnen, maar wetenschappelijk is dit nog niet bewezen. Het is natuurlijk alom bekend, dat saunabezoek de weerbaarheid van de mens enorm kan verbeteren, dus in zoverre zou het verhaal kunnen kloppen en zien wij als de Thermen Nijmegen voorlopig dan ook geen reden om, mits u gezond bent en geen van onderstaande verschijnselen vertoont, niet naar een sauna te gaan.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn: 

​Als aanvulling op het advies van het RIVM adviseert de Thermen Nijmegen de komende periode het handen schudden te vermijden en  verder op het volgende adviezen van het RIVM te wijzen:

Heb je koorts (meer dan 38 Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:China (inclusief: Macau en Hongkong, Iran,Singapore,Zuid-Korea, De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt.  Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts. (Deze informatie kan in de loop der tijd aangepast worden; raadpleeg daarvoor deze pagina van rivm.nl.)

Hopelijk gaat deze onzekere tijd niet te lang duren en gaan we gauw van het komend voorjaar genieten.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de website van het RIVM.

Tot gauw in de Thermen Nijmegen ( dus niet Wijchen..)

Meer blogs

Winkelwagen