De voordelen van naar de sauna gaan

Treat yourself neon licht

Pagina inhoud

Er zijn veel voordelen van naar de sauna gaan. Dat het regelmatig bezoeken van de sauna goed is voor je gezondheid is bekend, maar wat zijn die voordelen precies? In dit artikel lees je alle voordelen van een saunabezoek, onderbouwt met veel wetenschappelijke feiten.

1. Vermindert stress

Sauna baders noemen stressvermindering het vaakst als het grootste voordeel van een regelmatig bezoek aan de sauna. Goed uitgevoerde onderzoeken hebben aangetoond dat de meeste ziekten verband houden met stress. Aangezien bewezen is dat sauna’s stress verminderen, betekent dit dat regelmatig saunabezoek ook als oplossing voor deze ziektes kan worden gezien. Daarom is het een geweldige investering voor lichaam en geest om je niet alleen goed te voelen in het moment, maar ook op de lange termijn de vruchten te plukken.

2. Verbetert de gezondheid van het hart

Een traditionele sauna heeft hoge temperaturen waardoor je huid opwarmt en de lichaamstemperatuur stijgt. Wanneer de warmte in de kamer wordt verhoogd, beginnen de bloedvaten in de buurt van de huid te verwijden. De cardiale output of circulatie neemt ook toe. Volgens onderzoek kan de hartslag in de sauna stijgen van 60 tot 70 slagen per minuut tot 110 tot 120 slagen per minuut. Na de afkoelfase kan je hartslag tot onder normaal dalen. De toename en daling van de hartslag helpt je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Je hebt een verminderd risico op een beroerte en hypertensie.

3. Helpt bij herstel na inspanning

Wanneer u de sauna gebruikt, verzacht het de pijn in zowel spieren als gewrichten. Onder de hoge warmte van de sauna beginnen je spieren te ontspannen. Je lichaam begint ook endorfines vrij te maken. Dit leidt ertoe dat de pijn van zware inspanning wordt geminimaliseerd. Naarmate de lichaamstemperatuur stijgt in de hitte van de sauna, beginnen de bloedvaten te verwijden, waardoor het natuurlijke genezingsproces van je lichaam toeneemt.

4. Spoelt de gifstoffen uit je lichaam

Door de hitte van een sauna stijgt de kerntemperatuur van het lichaam. De zweetproductie is bedoeld om het lichaam koel te houden. Zweet bestaat voor 99% uit water, maar diep zweten in een sauna kan het gehalte aan lood, koper, zink, nikkel en meer chemicaliën helpen verminderen. Als je je afvraagt hoe je deze gifstoffen in de eerste plaats hebt gekregen, het wordt geabsorbeerd door dagelijks in contact te komen met onze dagelijkse omgevingen!

5. Verbrandt calorieën

Door de hoge temperatuur van sauna’s helpt het zweten veel calorieën te verbranden. Het zweetproces zelf vereist nogal wat energie. Die energie komt voort uit de omzetting van vet en koolhydraten. Volgens onderzoek kan een matig geconditioneerd persoon in een sauna gemakkelijk 500 gram zweten en dat is slechts in één sessie!

Benieuwd naar onze sauna’

Heeft het lezen van dit artikel je geprikkeld om een dagje naar de spa te gaan waar je volledig in de watten gelegd wordt met het all-inclusive arrangement. We verwelkomen je graag in onze huiselijke spa die beschikt over meerdere sauna’s en stoombaden. Plan een dagje in om heerlijk te genieten van onze wellness voorzieningen samen met je partner, vrienden of zelfs familie. Iedereen is welkom bij ons! Houdt er wel rekening mee dat wij geen badkleding dagen hebben. Dus kies je gezelschap goed uit. Bekijk meer informatie over de Thermen Nijmegen op de veelgestelde vragen pagina

Door De Thermen Nijmegen
Door De Thermen Nijmegen

Wij zijn een middelgrote sauna in een prachtige bosrijke omgeving aan de rand van Nijmegen. Wij staan voor persoonlijkheid, aandacht en bieden een ultieme wellness beleving.

Meer blogs

Winkelwagen