info@thermennijmegen.nl   |   024 - 360 03 03
Volg ons :-

Hammam

hammamDe Hammam kent zijn oorsprong in centraal Azië. De toenmalige zweettenten van de nomaden en de Grieks/Romeinse badcultuur kwamen samen toen het Romeinse rijk zich uitstrekte over de Arabische wereld. Dit leidde tot het Oosters badhuis, de hammam. Hammam is afgeleid van het Arabisch woord ‘hamma’. Hamma betekent heetwaterbron en verwijst naar de plaats waar de eerste hammams werden gebouwd. In een hammam is het warm en er is veel stromend water.

Zoals de Finnen vele sauna’s kennen, zijn er in de Arabische wereld vele hammams. Ieder dorpje had zijn eigen hammam. Deze functioneerde niet alleen als badhuis maar zeker ook als sociale ontmoetingsplaats. Natuurlijk waren mannen en vrouwen gescheiden en dat is nu nog steeds zo. De hammam is te vinden van Marokko tot in China.

In deze Arabische badhuizen was reinheid een belangrijk item. Het reinigingsritueel was beschreven en had te maken met de richtlijnen uit de islam. Het scrub en reinigingsritueel kennen wij vanuit de Turkse wereld. Het is echter niet typisch Turks, maar Arabisch. Iedere (deel)cultuur heeft zijn eigen gebruiken en hierdoor zijn eigen ritueel.

Hammambeleving bij de Thermen

Bij de Thermen hebben we deze Arabische scrub en reinigingsrituelen samengesmolten tot een unieke beleving van het hammamritueel: een heerlijke lichaamsreiniging en ontspanning ineen.

Op de warme stenen tafel komt u tot rust en de entourage er omheen zorgt ervoor dat u zich waant in een oosters badhuis. Een complete inzeping gevolgd door bedekking van uw lichaam met een heerlijke warme deken die met warm water wordt overgoten. Daarna afspoelen met warm water. De opgeleide Tellak verwijdert de dode huid dmv het scrubritueel. Overvloedig warm water en een heerlijke zeepmassage laten u verder wegdromen. Aansluitend kunt u nog kiezen voor een warme oliemassage. U sluit af met een glaasje Arabische thee. Klik op de verschillende Hammam belevingen hieronder voor details.

Hammam beleving (30 minuten)

Na ongeveer 10 minuten verblijf in het stoomgedeelte van de kruidentempel komt de tellak U halen. In de Hammamruimte neemt u plaats op de warme stenen tafel. De Tellak legt u uit wat het ritueel inhoud. U wordt overgoten met warm water en daarna volgt het scrubritueel. Uw gehele lichaam wordt geschrubd met een speciaal uit Turkije geïmporteerde scrubhandschoen. Na de scrub wordt u op traditionele Turkse wijze met de zeepzak ingezeept en volgt een heerlijke zeepzeepreiniging met originele Turkse olijfzeep. U mag zelf een keuze maken uit verschillende geuren zeep.Het overvloedige warme water zorgt voor een behaaglijk gevoel. Ter afsluiting een heerlijke nek massage met limoen olie. De scrub handschoen krijgt u samen met een intensief verzorgende Turkse creme mee naar huis. U voelt zich schoon en herboren. Nog even nagenieten met een glaasje Arabische thee.

Direct reserveren

 

 


Hammam de Luxe beleving (40 minuten)

Dit is het uitgebreide hammamritueel. Bij deze beleving word u op dezelfde wijze gescrubd en ingezeept als bij de hammam beleving van 30 minuten. Na deze behandeling word u overgoten met warm water en worden de hoofdhuid en haren met een heerlijke olijfshampoo ingemasseerd. Hierna volgt een hoofdhuidmassage door middel van een Turkse methode, waarbij u zich helemaal ontspannen en vooral ontladen voelt. Ook bij deze behandeling wordt uw nek gemasseerd met limoen olie en krijgt u het scrub handschoentje met de intensieve creme mee naar huis. Ook hier nog even na genieten met een glaasje arabische thee.

Direct reserveren


Hammam Relax (55 minuten)

Hammam beleving mét massage. De Hammam beleving behandeling wordt compleet gemaakt met een overheerlijke ontspannen warme oliemassage.

Direct reserveren


Hammam de Thermen (70 minuten)

Hammam de Luxe beleving mét massage. Aansluitend aan het uitgebreide de Luxe hammamritueel ondergaat u een heerlijke warme oliemassage.

Direct reserveren


Klik hier voor prijzen of om direct te reserveren!