Waarom we vaker een ontspannende massage moeten nemen, dus ook volgens de maatregelen

Massage

Pagina inhoud

Een dagje ontspannen bij een wellness, daar is iedereen wel eens aan toe. Eindelijk even helemaal kunnen ontspannen door het ondergaan van een massage. Vooral in drukke tijden vergeten we snel om een moment voor onszelf te nemen om zo even tot rust te komen. Zowel voor lichaam als geest is het ondergaan van een massage een besliste aanrader. 

Juist in deze “nieuwe” tijd na de corona crisis wat een ieder heeft geraakt op welke manier dan ook. 

Gelukkig mogen wij onze deuren weer openen en onze diensten weer aanbieden maar dan wel volgens de verplichte maatregelen. Voor al onze klanten en onszelf zullen wij er dan ook voor zorgdragen dat na elke behandeling of bezoek aan het restaurant et cetera, een desinfectie plaatsvindt. Hierdoor kunnen wij op hygiënische wijze ons werk uitvoeren en u laten ontspannen zoals u dat bij ons gewend bent. Los van de massages houden wij gepaste afstand van 1,5 meter. 

Wij zullen u vragen ook uw handen te desinfecteren. De desinfectie hiervoor bieden wij aan in elke ruimte en binnen handbereik. 

Lees hier welke belangrijke voordelen massages hebben om toch weer te kunnen genieten van deze heerlijke ontspanning. Die vele onder ons juist nu zo goed kan gebruiken!

Verminderd stress

Misschien wist u dit nog niet, maar door een massage wordt in ons lijf de productie van stresshormonen verminderd. Hierdoor krijgt ons lichaam de kans om te ontspannen en om bijvoorbeeld bij te komen van een inspanning. De gedachten worden rustiger en onder andere bezorgdheid en slapeloosheid kunnen makkelijker worden laten gaan. Tijdens een massage worden er door de aanrakingen allerlei hormonen aangemaakt waaronder een hormoon dat ‘oxytocine’ heet, dit wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Dit hormoon zorgt ervoor dat het stressniveau verlaagt en dat u zich blij, tevreden en ontspannen voelt. Het lichaam maakt daarnaast ook ‘serotonine’ aan, dit is ook wel het ‘gelukshormoon’. Door dit hormoon daalt je cortisol, wat een stresshormoon is. Doordat dit hormoon daalt, voelt u zich meer ontspannen. 

Verlaging van bloeddruk

Door de hormonen die tijdens een massage vrijkomen heeft dit veel invloed op hoe iemand zich voelt. Zo gaat u zich tijdens een massage kalmer voelen. Doordat u zich rustig voelt gaat u dieper en rustiger ademhalen, ook daalt uw hartslag. Het dalen van de hartslag zorgt er voor dat de bloeddruk wat verlaagd. Wanneer u dus last heeft van een te hoge bloeddruk of stress, kan een ontspannende massage hierbij helpen. 

Ontspannend voor spieren

Ieder mens ervaart regelmatig stress. De een heeft hier meer en vaker last van dan de ander. In sommige gevallen kan het zijn dat stress effect kan hebben op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan slapeloosheid, vermoeidheid en prikkelbaar zijn. Maar stress kan ook een oorzaak zijn voor gespannen spieren. Het kan zijn dat u onbewust spieren in uw schouders, nek of rug verkrampt. Daarnaast kan een slechte houding er ook mede voor zorgen dat uw spieren pijnlijk aanvoelen. Wanneer uw spieren gemasseerd worden stimuleert dit uw doorbloeding en zorgt het ervoor dat afvalstoffen die zich opgehoopt hebben, dus ook in de spieren, af worden gevoerd. Hierdoor wordt de spierspanning verlaagd. 

Ook wanneer u na het sporten spierpijn heeft of u heeft stijve spieren, kan een massage hier goed bij helpen. De spieren worden tijdens een massage ‘losgemaakt’ en gaan ontspannen waarna ze losser aanvoelen. De spanning in uw spieren neemt vervolgens af.

Goed voor het immuunsysteem

Doordat afvalstoffen tijdens een massage het lichaam sneller kunnen verlaten, kunnen voedingsstoffen (nieuwe energie) sneller opgenomen worden. Ook is er uit een onderzoek gebleken dat bij mensen die een Zweedse massage zijn ondergaan, het aantal lymfocyten toegenomen was. Lymfocyten is een type witte bloedcellen die schadelijke invloeden van buitenaf aanpakken. Hierdoor versterkt het immuunsysteem en wordt u minder snel ziek. 

Naast het versterken van het immuunsysteem, kan het ook de weerstand verhogen. Een goede weerstand bouwt u niet alleen op door een massage, ook zal u regelmaat in uw leefpatroon zien te krijgen. 

Ontspanning

Het ondergaan van een massage heeft dus meerdere voordelen. Naast deze voordelen is ontspanning ook een goede reden om een massage te ondergaan. Het is voordehandliggend dat zaken zoals gezonde voeding en sporten goed zijn voor de gezondheid. Door de drukte in onze levens wordt er vaak echter vergeten om genoeg te ontspannen. Zonder regelmatige ontspanning kan dit op een gegeven moment zelfs lichamelijke en geestelijke klachten opleveren. Langdurige stress en druk kan weer schadelijk zijn voor het lichaam. Daarom is het dus goed om af en toe eens goed te ontspannen. Dit kan door bijvoorbeeld een dagje naar een wellness te gaan en een massage te ondergaan. Tevens kunt u dit ook cadeau geven aan iemand als u iemand in uw omgeving kent die dit goed kan gebruiken. 

Meer blogs

Winkelwagen