Wellness tijdens de corona crisis?

bos

Pagina inhoud

Dat het coronavirus niet alleen ons land, maar ook de rest van de wereld in zijn greep houdt is u niet ontgaan. Voor iedereen zijn dit moeilijke, zware en rare tijden. Zo is alles dat we kennen ineens helemaal anders, zo zijn scholen dicht en zijn cafés en restaurants voorlopig gesloten. Sinds kort zijn ook alle kappers, schoonheidssalons en sauna’s gesloten. In deze tijd is alles even anders, maar we doen natuurlijk wat nodig is om de verspreiding van dit virus te beperken. Dit doen we door zo veel mogelijk thuis te blijven en de juiste afstand van elkaar te behouden. En helaas is door dit virus ook onze mooie sauna gesloten. Maar stil zitten, dat doen wij niet! Ondanks dat vrijwel alles gesloten is en de meesten van ons thuis zijn, is het alsnog van belang dat wij juist tijdens deze stressvolle tijd blijven ontspannen.

Gesloten? Wij zitten niet stil

In deze tijd is ook de Thermen Nijmegen gesloten. Maar dat onze sauna gesloten is, is voor ons geen reden om stil te zitten en om ons te vervelen. Uit deze nare situatie willen wij toch graag het beste halen, en daarom maken we optimaal gebruik van deze tijdelijke sluiting. En dat doen we door onze sauna eens goed op te knappen. Zo wordt er met een minimum aan personeel en door gepaste afstand te houden toch nog hard gewerkt om onze geliefde sauna op te knappen. In deze tijd moeten we er toch maar het beste van maken. Daarom worden er dingen gerepareerd, indien nodig vervangen of vernieuwd en was het ook tijd voor een nieuw laagje verf. De hele zaak wordt ook weer eens extra goed opgeruimd en opgefrist. De hele sauna wordt dus even flink onder handen genomen. Maar ook wordt er gewerkt aan de tuinen zodat deze er straks ook weer prachtig bij liggen. De puntjes worden op de i gezet en zo kunnen wij, zodra wij weer open gaan, u met open armen ontvangen in onze mooie opgeknapte en vernieuwde sauna. 

Het opknappen van de sauna is een hele klus en door de getroffen maatregelen kan natuurlijk niet iedereen hierbij meehelpen. Want dan zouden er te veel mensen aanwezig zijn en hierdoor zouden we de gepaste afstand niet kunnen behouden. Maar gelukkig is hier toch een goede oplossing voor gevonden. Want naast het minimale personeel dat aan het klussen is, prikkelt de rest van het personeel graag het creatief brein. Onze saunameesters zijn zij thuis aan het oefenen met handdoek technieken en zijn zij nieuwe opgietingen in elkaar aan het zetten. 

Wat als u een cadeaubon heeft die verloopt?

Misschien heeft u thuis nog een sauna cadeaubon of een voucher voor de Thermen Nijmegen liggen die in deze periode zal verlopen. Waarschijnlijk was u dan vast van plan om hier binnenkort gebruik van te maken, wat nu door de tijdelijke sluiting helaas niet meer mogelijk is. Gelukkig hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Na de corona crisis kunt u deze uiteraard nog bij ons inleveren. Zodra wij op een later moment weer open zijn zullen wij voor de cadeaubonnen en vouchers die in deze periode zullen verlopen een nieuw inlevertermijn bepalen. Deze nieuwe inlevertermijnen zullen op de website geplaatst worden. Daarnaast kunt u cadeaubonnen nog steeds online bestellen om deze op een later moment te gebruiken. 

Toe aan ontspanning?

Wij vinden het heel spijtig dat wij door deze corona crisis onze sauna tijdelijk hebben moeten sluiten. Vooral nu iedereen in deze periode wel wat ontspanning kan gebruiken en wij nu geen gasten meer kunnen ontvangen om hen te laten ontspannen in onze sauna’s en baden. En dat vinden we erg jammer. Vooral nu ons gevraagd is om zoveel mogelijk thuis te blijven en mensen zich juist meer gespannen voelen en zich minder goed kunnen ontspannen. Omdat wij u helaas niet in onze sauna kunnen ontvangen geven wij u graag een aantal tips hoe u alsnog (thuis) kunt ontspannen. 

  1. Ga lekker de tuin in

Ook nu u meer in en om het huis bent en minder vaak op pad kunt, zijn er ook verschillende mogelijkheden zodat u toch nog een beetje kunt ontspannen. Nu de lente weer volop bezig is en de temperaturen weer wat beginnen te stijgen kunt u ook buiten prima ontspannen. We mogen natuurlijk voorlopig geen uitstapjes maken of leuke en drukke plekken bezoeken, maar we kunnen thuis ook prima genieten van dit heerlijke weer. Heeft u een tuin? Maak hier dan goed gebruik van, evenals genieten op het balkon. 

  1. Kom in beweging

Naast dat de sauna’s gesloten zijn, zijn sportscholen natuurlijk ook dicht. Vooral wanneer u een persoon bent dat graag beweegt of het leuk vindt om bijvoorbeeld groepslessen te volgen kan het thuis zitten best tegenvallen. Maar wist u dat sommige sportscholen op sociale media kanalen live video’s met workouts plaatsen? Wanneer u wat meer wilt bewegen kunt u heel gemakkelijk zo’n video bekijken en deze volgen. Zo kunt u toch nog bewegen en een leuke workout volgen. Daarnaast kunt u bij mooi weer ook prima een wandeling maken of gaan hardlopen. Ook al mag dit ook geen uitje worden, u kunt in deze situatie prima even weg van huis door een wandeling te maken of door even hard te lopen. Vooral bij mooi weer kan dit u goed doen. 

  1. Neem een moment voor uzelf

In deze tijd dat we met z’n allen thuis zitten kan het best zijn dat u op een gegeven moment toe bent aan een moment voor uzelf. En ook dat kan. Zo kunt u tijd voor uzelf vrijmaken en vervolgens een lang en ontspannend bad te nemen. Na een lang bad zult u al snel voelen dat u weer wat tot rust gekomen bent. Bent u een lezer? Dan kunt u zich prima even terugtrekken naar een rustig plekje om zo tot rust te komen met uw favoriete boek. Verder zijn er in en om uw huis verschillende manier om een moment voor uzelf te krijgen. Zo kan de een ontspanning vinden door uitgebreid te koken, de ander door in de tuin te werken en weer iemand anders vindt het juist weer fijn om even helemaal niks te doen. 

Met deze tips hopen wij u wat makkelijker door deze periode heen te helpen. Het is zeker geen gemakkelijke periode en wij hopen ook dat wij allen zo goed mogelijk uitkomen. Ook hopen wij snel weer open te mogen en u de ontspanning te bieden waar u juist nu aan toe bent. Ondertussen blijven wij hard werken om de sauna op te knappen, zodat wij u straks in een mooie en opgefriste sauna van de Thermen Nijmegen mogen verwelkomen voor een wellness arrangement

Meer blogs

Winkelwagen