Opgietsessies

Voor iedereen wat te kiezen

Ervaar een opgieting zoals u nog nooit eerder heeft ervaren. In de event-sauna worden minimaal 5 opgietsessies per dag gegeven. Van september t/m mei zijn er daar waar mogelijk op weekenddagen en in de vakanties extra opgietingen. 

lotus icoontje

Unieke beleving

stenen icoontje

Ontspanning

Taak icoontje

Afwisselend programma

Wat houdt een opgieting in?

Voor de sessie:

Allereerst worden onze opgietingen gegeven door onze getrainde saunameesters. De saunameester vertelt vooraf in zijn/haar introductie wat er gebeuren gaat en geeft vaak al wat informatie over wat er na de opgietsessie noodzakelijk is. De saunameester zorgt ervoor dat iedereen veilig de cabine in kan en op een goede manier plaatsneemt in de cabine.

Tijdens de sessie:

De saunameester maakt gebruik van water of ijs waarin een geur verwerkt zit. Tijdens de sessie van 15-17 minuten gaat de saunameester de luchtvochtigheid in de cabine omhoog brengen. Dit doen zij door geleidelijk  water of ijs op de kachel te verspreiden i.c.m. met de desbetreffende geur. Er ontstaat een stoomontwikkeling die u niet per se ziet, maar wel kunt voelen.

Door middel van het gebruik van handdoeken, waaiers, vaandels e.d. zal de saunameester deze luchtvochtigheid verspreiden door de cabine. Met de handdoek zal de saunameester de officiële Löyly geven (ofwel stoomstoot). Bij deze techniek wordt door de luchtverplaatsing het filterlaagje van de huid afgeslagen waardoor de warmte direct op de huid terecht komt. Kortom een warme deken. De sessies worden ondersteund met bijpassende muziek, geuren en eventueel aangekleed op thema.

Na de sessie: 

Na de opgietsessie neemt de saunameester iedereen mee naar buiten en geeft de nodige informatie m.b.t. het koelverhaal en hoe vanaf daar verder. Een verwennerij in de vorm van een lekkernij hoort daar ook bij.

Wij bieden een diversiteit van sessies, waaronder stilte, meditatief, energiek of theatraal. Dit staat altijd aangegeven op onze infoborden. Zo is er voor iedereen wat te kiezen.

Een opgietsessie ervaren?

15 minuten voor aanvang van de sessie kunt u een kaartje halen bij de eventsauna op=op. De cabine niet vooraf betreden, maar wacht tot de saunameester iedereen naar binnen begeleid. Neem alvorens u de sauna ingaat de saunarouting in acht.

opgietmiddelen

Wij werken met de opgietmiddelen van Beauty and Care uit Tilburg en met de etherische oliën van Aromen uit België

Beauty & Care logo
Aromen logo
100 gradensauna

Sauna's

Bij de Thermen Nijmegen vindt u 6 saunacabines met verschillende temperaturen.

Kraantje in de hammamruimte

Hammam

Laat u verrassen door een relaxte Hammam sessie vanaf 30 minuten.

groen vak

Andere faciliteiten

Kijk gerust verder op onze site voor alle faciliteiten.

groen vak

Bestel online direct uw cadeaubon of arrangement

Welkom op de webshop van Sauna & Beauty de Thermen. Via deze shop kunt u cadeaubonnen en arrangementen online bestellen. Wij sturen een mooi ontworpen cadeaubon in een leuke verpakking toe, naar u, of iemand die u wilt verrassen!

Blogs

Winkelwagen